vrijdag 11 juni 2010

Animoto voor promotiefilmpjes

Via de blogroll op mijn eigen weblog kwam ik bij dit enthousiaste bericht over animoto op de Gone Bloggin' weblog van een "jazz-loving library technician". Deze "library technician" is nog maar pas begonnen met bloggen en Web 2.0, zo rond de tijd van onze eerste Discover Anything-bijeenkomst. Dat maakt de verhalen en ervaringen herkenbaar. Herkenbaarder dan de ervaringen van mensen die al jaren en jaren bezig zijn met Web 2.0-toepassingen en eigenlijk vinden dat het alweer achterhaald is: Web 3.0 en 4.0 komen eraan!

Maar terug naar mijn onderwerp: animoto combineert je foto's en filmpjes met muziek tot een soort promotie-filmpje. Het is gratis voor filmpjes tot 30 seconden. Het is moeilijk uit te leggen, maar op de site staat een introductie en er staan ook heel veel voorbeelden op.
Er is ook een animoto for education: helemaal gratis. De filmpjes kun je op een website of weblog publiceren, en ze verlevendigen een onderwerp. Het is geen presentatie, maar meer een soort promotiefilmpje. Misschien iets voor het Library Learning Centre? Foto's, filmpjes en muziek combineren tot een mooie impressie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten